Inlägget gjort

Bränner du fett när du går på gymmet?

Tyngdlyftning måste definieras tror jag. Vikt är bara gravitationskraften som appliceras på kroppens massa. Push-ups är tyngdlyftande, men det är också bänkpress.

Forskning berättar att superset-parning eller parade set (A1-Deadlifts och A2-Bench Press till exempel) gjort i en 6-12 rep-serie kan faktiskt bränna massor av kalorier och få någon upp till 70% max hjärtrytm (vilket är långt över den mytologiska fettförbränningszonen).

All tyngdsträning bör inte anses vara lika.

Körslag kan till exempel vara upp till 6x din kroppsvikt (speciellt med dålig teknik) och maximal hoppning kan vara upp till 9x din kroppsvikt (och vi oroar oss för traditionell barbell eller dumbbell träning som “osäker?” Ha!) , och med tanke på den typen av kraft kan vi överväga att träna tyngdträning, speciellt om det görs med maximal kraft och inte den maximala kraften som du troligen kommer att hitta på löpbanden på de flesta gym.

Å andra sidan kommer hög intensitetsviktsträning (<6 repetitioner eller något över 90% av din maximala lyftkapacitet, eller 1 rep max, 1RM) att göra lite för att minska kroppsfett. Det är bättre lämpat för att öka nervsystemet rekrytering, ökar bentätheten, förbättrar draghållfastheten hos ledband, senor och muskler och ökar mängden generell kraftproduktion. Nödvändigt att göra en och en gång av hälsoskäl (som hoppar och andra plyometriska aktiviteter), men inte nödvändigtvis direkt fördelaktigt för fettförlust.

Vid en annan ände av spektrumet har vi saker som hög repetition push-ups, luft squats, kroppsvikt lungor, pull-ups, etc … Allt över 12 reps (ge eller ta) leder vanligtvis till mitokondriell anpassning eller förmågan att motstå trötthet. Du kommer att bränna mer kalorier än hög intensitet lyft, men du kommer inte få samma metaboliska boost som lyfter i mer av ett avsiktligt hypertrofi rep sortiment.

Det mest metaboliska sättet att lyfta, verkar vara någonstans mellan 6-12 repetitioner (även om detta ska cyklas med de andra tre typerna av lyft som jag nämnde) vid cirka 70-89% av din 1RM. Detta kan naturligtvis ignorera några andra bra träningspraxis och på en eller annan nivå tror jag att någon form av viktträning också ska blandas med vissa energisystemutvecklings (ESD) arbete och adekvata dietmodifieringar är det mest effektiva sättet att förlora fettmassa, samtidigt som Samtidigt ökar hälsosammare magra vävnader som muskler, ökar bentäthet och förstärker ligament / senor också.

Den extra fördelen med så kallad “metabolisk viktliftning” är ökningen av metabolism efter träning (ofta kallad EPOC eller överskott efter övning av syreförbrukning) vilket leder till fortsatt metabolisk förändring och kaloriförbränning.

Detta fenomen är inte i stort sett närvarande i traditionell långsam kardiovaskulär träning (löpning, rodd, cykling, etc.), så du måste göra betydligt mer av det för att få en liknande effekt och även då är den idealisk för kroppen att hålla några fettbutiker att använda för bränsle för långdistansarbete. Långt långsamt aerobt arbete kan fortfarande vara till nytta i viss mån för återhämtningsändamål och hjärthälsa.

EPOC är mer utbredd i maximal kardiovaskulär övningstyper av intervall som 30 sek. Wingates till exempel eller Tabata Styled Intervals (20 sekunder på, 10 sekunder av) och andra maximala träningsformer som ger en längre metabolisk boost efter träning.

Jag tror att balans är fortfarande viktigt i ditt träningsprogram, även för fettförlust.

Lyft kommer att bränna mer kalorier. Lyft byggar mängden kalorier du blåsar medan din rump är stoppad på loungen. Det är med motiveringen att efter varje kvalitets träning behöver dina muskler vitalitet för att reparera sina trådar. Sanningen berättas, analytiker fann att när individer gjorde en sammanlagd kroppsövning med endast tre stora muskeldrag, upptogs deras matsystem i 39 timmar därefter. De smolderade dessutom en mer framträdande mängd kalorier från fett motsatt och de personer som inte lyfte. Lyfta ger dig också en överlägsen blix bland träning: Att göra en krets med åtta rörelser kan använda 160 till 230 kalorier.

Det kommer att förbättra din kost. Övning hjälper ditt sinne att hålla sig till en äta rutin arrangemang. Studieskaparna säger att både ätstimulering och övning sannolikt påminner dig om att förbli fokuserad och stödja dina viktminskningsmål.

På grund av tyngdlyftning kommer du att kunna hantera stress bättre. Börja att svettas i viktrummet och du kommer att förbli svalt under vikt. Forskare fastställde att de fittesta individerna visade att sänka nivåerna av pushhormoner än de personer som var minsta passform. En annan studie visade att blodtrycksnivåerna hos individer med de flesta musklerna efter en störande omständighet kom tillbaka till vanliga snabbare än nivåerna hos dem med den minsta muskeln.

Du kommer att känna dig mer lycklig. Specialister upptäckte att individer som utförde tre viktiga träningspassar i veckan i sex månader förstärkte sina poäng i stor utsträckning mot utrotning och generellt temperament.

Starkare ben kan utvecklas genom tyngdlyftning. När du ålder går benmassa till gryta, vilket förbättrar din sannolikhet för att en dag fortsätter en oförmåga att bryta och du kommer att snabbare komma in i form.

Tyngdlyftning gör ditt hjärta friskare. Specialister vid University of Michigan fann att individer som gjorde tre aggregerade kroppsviktstimmar en vecka i två månader minskade sin diastoliska puls med en normal av åtta fokuser. Sluta minska risken för stroke med 40 procent och skottet av ett hjärtattav med 15 procent.

Tyngdlyftning hjälper dig att bli mer produktiv och smartare. Muskler förstärker din kropp och hjärna: specialister fann att sex månaders motstånd förbereder förbättrade lifters subjektiva kapacitet. Sanningen berättas, svettningarna resulterade i bättre kort- och långdistansminne, förbättrat verbalt tänkande och en mer utökad förmåga att fokusera. Forskare upptäckte att aggregerad kroppskvalitet är kopplad till lägre risker för dödsfall från hjärt-kärlsjukdom och tumör

Specialister fann att arbetare var 15 procent mer lönsamma på dagar som de praktiseras kontrasterade och dagar de inte gjorde. Så på dagar du tränar, kan du slutföra på åtta timmar, vad som normalt tar 9 timmar och 15 minuter. Å andra sidan, oavsett om du skulle arbeta i nio timmar, åstadkommer emellertid allt mer, överge dig, känner dig mindre fokuserad och gladare med ditt yrke – en annan liven redogjorde för dagens specialister utarbetade.